Дворічна культура. У перший рік утворює конусоподібний довгий коренеплід з сіро-білою шкіркою і білим м’якушем та велику розетку з 30—35 лінійно-ланцетних шкірястих листків, схожих на листки цибулі-порею. На другий рік утворює стебло з поодинокими пурпуровими великими кошиками. Цвіте в червні. Насінини шорсткі, менш летючі, ніж у скорцонери, утворюються в липні.

Поживні якості, хімічний склад і використання вівсяного кореня такі самі, як і в скорцонери. Смак варених коренеплодів дуже ніжний, подібний до смаку устриць. Рослини називають устричними, а коренеплід «овочевою устрицею».

Способи вирощування і збирання вівсяного кореня такі самі, як і скорцонери.

Вiвсяний корiнь фото
http://s8.uploads.ru/t/IRUZ5.png

Лопух.

Отредактировано gogencon (Сб 09:47)