Делікатесні овочеві культури утворюють різноманітні продуктивні органи — пагони, листки, черешки, квітки, плоди, насіння. Всі вони характеризуються високими смаковими якостями і поживністю завдяки багатому хімічному складу. Незвичайно ніжний приємний, пікантний смак об’єднує різноманітні культури в одну групу. За систематичною належністю ця група також дуже неоднорідна. Вона включає п’ять віддалених за походженням родин з неоднорідними біологічними властивостями. Родина спаржевих (Aspara-gaceae): спаржа (Asparagus officinalis); родина пасльонових (Solanaceae): фізаліс суничний (Physalis pubes-cens), фізаліс мексіканський (Physalis ixocarpa); родина мальвових (Malvaceae): бамія (Hibiscus esculentus); родина м’ятликових (Graminaceae): кукурудза цукрова (Zea saccharata); родина айстрових (Asteraceae): артишок (Cynara scolymus), кардон (Cynara cardunculus).

Фiзалiс.

Отредактировано gogencon (Сб 10:12)