Дворічна культура. У перший рік утворює конусоподібний довгий коренеплід з сіро-білою шкіркою і білим м’якушем та велику розетку з 30—35 лінійно-ланцетних шкірястих листків, схожих на листки цибулі-порею. На другий рік утворює стебло з поодинокими пурпуровими великими кошиками. Цвіте в червні. Насінини шорсткі, менш летючі, ніж у скорцонери, утворюються в липні.
Поживні якості, хімічний склад і використання вівсяного кореня такі самі, як і в скорцонери. Смак варених коренеплодів дуже ніжний, подібний до смаку устриць. Рослини називають устричними, а коренеплід «овочевою устрицею».
Способи вирощування і збирання вівсяного кореня такі самі, як і скорцонери.
Отредактировано gogencon (Сб 09:47)