Із стиглих плодів актинідії готують варення, компоти, соки. Плоди цієї рослини можна перетирати з цукром, сушити.

Варення. Для його приготування використовують не зовсім стиглі або близькі до повного достигання плоди. Спочатку їх перебирають і миють. Потім 1 кг цукру повністю розчиняють у 150 г води і одержують сироп. Миті плоди занурюють у киплячий сироп. Кип’ятять 3—5 хвилин, затим знімають з вогню і залишають на 6—8 годин. Після цього варення доварюють на невеликому вогні протягом 20 хвилин. При такій технології приготування ягоди не розварюються. Варення виходить із специфічним смаком, золотисто-коричневого кольору.

Компот Перебрані і промиті ягоди викладають у скляний посуд ємкістю 0,5—1 л, два рази заливають киплячим сиропом (250—300 г цукру розчиняють у 1 л води) і герметично закривають.

Сік. Стиглі ягоди перебирають, миють і видавлюють сік на соковіджимах. Нагрівають його в емальованій каструлі до 80 °С, розливають у прокип’ячені банки і герметично закривають. Зберігають у холодильниках і. холодних підвалах (погребах).

Ягоди, протерті з цукром. Беруть стиглі ягоди, добре промивають перевареною водою, злегка підсушують і перетирають з цукром у співвідношенні 1 : 1,5 або 1 : 2. Одержану масу викладають у банки ємкістю 0,5—1 л, герметично закривають. Зберігають при температурі не вище 15 °С. Це гарантує повне збереження вітаміну С. Для забезпечення денної потреби людини у вітаміні С достатньо 10—15 г такої суміші.

Сушені ягоди. Ягоди актинідії добре піддаються сушінню в духовці при температурі 50—60 °С. У сушеному вигляді вони зовні нагадують ізюм, на смак кислуваті. Зберігають їх у пресованому стані в целофані.